Over Tom

.

Foto: Jean-Jacques Barbet
Foto: Jean-Jacques Barbet

Dit ben ik, Tom Springveld. Bouwjaar 1986. Geboren in Amersfoort, opgegroeid in Hoevelaken en volwassen geworden in Amsterdam. Tijdens mijn studie Algemene Cultuurwetenschappen aan de UvA besloot ik mijn droom na te jagen: muziekjournalist worden. Na vijf jaar voor OOR, FaceCulture en diverse andere titels te hebben gewerkt, ging ik als e-commerce manager van mannenmodeplatform MEN TODAY aan de slag. Sinds oktober 2016 ben ik weer fulltime (nou ja, soort van) aan het schrijven. Momenteel doe ik dat voor o.a. NU.nl, OOR, Vogue (Man), Veronica Magazine, Holland Herald, Dirty Science en Sir Edmond Gin. In het recente verleden heb ik ook voor VICE, VIVA en Playboy gewerkt. Op 16 mei 2019 won ik de Jan Hanlo Essayprijs met het essay De ongewone zoon, dat werd gepubliceerd in De Groene Amsterdammer.

In mijn portfolio vind je een selectie van interviews, recensies, profielen en reportages. Voor een uitgebreid overzicht van mijn werkzaamheden, zie LinkedIn. Vragen en verzoeken mogen naar:

mail@tomspringveld.nl