Gwen van Poorten interview
// Playboy \\

10 maart 2017

20 vragen aan Gwen van Poorten

Gwen van Poorten (27) is overal. Ze presenteert Spuiten en slikken, vlogt zich een ongeluk, heeft 140K volgers op Instagram en is de lieveling van Dumpert. Twintig vragen aan de selfiekoningin.

(Foto op homepage: Martijn Steiner Lovisa)

1 Je hebt vorig jaar 3 op reis gepresenteerd. Dat is geen werken toch?
Het voelt zeker niet als vakantie. Je werkt van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat en ik leg de lat heel erg hoog. Als ik terugkom op mijn hotelkamer is er geen tijd om te chillen. Ik denk alleen maar: kan het beter? Ik vind het daarom moeilijk om te genieten als ik voor m’n werk op reis ben. Dat moet ik leren, want het is ontzettend vet om te doen.

2 Wat zou je nu doen als het niks was geworden met presenteren?
Ik had niet echt een plan B. Dat is nu makkelijk lullen, maar ik dacht: als ik op meerdere paarden ga wedden, verdeel ik m’n energie. Ik geloofde altijd dat het no matter what wel goed zou komen. Supernaïef en roekeloos, maar die houding heeft me wel geholpen om me overal doorheen te bluffen en te blijven knokken. Het moest en zou gebeuren en met minder nam ik geen genoegen.

3 Wat is het raarste dat je ooit hebt gedaan op seksgebied?
Voor een item over fetisjisten heb ik een keer de voeten van een vrouw gelikt en zij die van mij. Ik raakte er totaal niet opgewonden van, maar waarom zouden we over dit soort dingen raar moeten doen? Mensen die open over seks praten en schijt hebben aan wat iedereen van ze vindt bewonder ik juist.

4 Wat is de gekste plek waar je ooit seks hebt gehad?
In de bioscoop met m’n eerste vriendje. Maar eigenlijk ben ik niet zo’n thrill seeker. Één keer heb ik ’s nachts in het park seks gehad en achteraf dacht ik alleen maar: dadelijk sta ik op Dumpert! Het gaat een beetje van de kwaliteit van de seks af als je de hele tijd moet opletten. Ik geniet er het meest van als ik alles om me heen kan loslaten, dus ik vind het prima om gewoon seks in bed te hebben.

5 Van welke soort drugs heb je het meeste plezier gehad?
Xtc. Het is zo bijzonder wat er met je zintuigen gebeurt. Bijna niet menselijk. Ik word een soort turboversie van mezelf, maar jammer genoeg ben ik een te grote control freak om er echt van te kunnen genieten.

6 Kun je maat houden als je op stap bent?
Ja, want ik ben op 8 december gestopt met drinken. Voor het nieuwe seizoen van Spuiten en slikken zijn we een paar avonden flink doorgezakt en hebben we tijdens onze kater artsen gesproken over de gevolgen. Toen dacht ik: waar ben ik mee bezig? Waarom drink ik überhaupt? Nu voel ik me zoveel beter, gezonder en fitter. Ik heb eindelijk m’n leven een beetje op de rit.

7 Ben je ooit zenuwachtig?
Mijn vader leerde me ooit dat je van je zenuwen af bent als je iets drie keer hebt gedaan. Toen ik naar Ik hou van Holland en Alles mag op zondag moest vond ik het superspannend. Ik stond niet te trillen, maar was de avond van tevoren wel een beetje grumpy. Vroeger had ik meer last van zenuwen, maar inmiddels weet ik wie ik ben en wat ik kan brengen.

8 Speel je je enthousiasme weleens?
Nee, ik ben echt zo! Toen ik nog in Brabant woonde, waar iedereen het liefst heeft dat je gewoon normaal doet, was dat echt een dingetje. Als ik buiten een mooie lucht zie, kan ik dat al helemaal het einde vinden. Ik weet niet waar dat vandaan komt.

9 Waarom zet je zoveel selfies op Instagram?
Het is niet dat ik mezelf onwijs lekker vind. Ik wil op Instagram gewoon op een andere manier contact maken met mensen. Ik denk dat een selfie daarbij werkt, omdat het zo fucking persoonlijk en in your face is. Naast m’n tv-werk laat ik online ook graag iets zien waarmee een buzz kan ontstaan. Een selfie is voor mij de meest intieme en echte manier om dat te bereiken.

10 Moet jij je als knappe jonge vrouw extra bewijzen in dit wereldje?
Ik heb wel het gevoel dat mijn puppy-achtige enthousiasme me soms in de weg zit. Vaak als ik naar mezelf kijk denk ik: calm the fuck down! Daarom wil ik ook steeds heftigere, zwaardere verhalen gaan maken waar mensen graag naar kijken. Ik kan niet voor altijd de jolige Gwen zijn.

Lees de rest van het interview op Blendle.